Інший

Вовк - Потрібний плакат


портрет

ім'я: Вовк
Латинська назва: Canis lupus
клас: Ссавці
розмір: 1,1 - 1,5м
вага: 30 - 60кг
вік: 7 - 12 років
зовнішній вигляд: білий, чорний, сірий
статевий диморфізм: Так
Тип харчування: М’ясоїдний
харчування: Олень, кролики, миші, велика рогата худоба, вівці, кабани
поширення: Азія, Східна Європа, Північна Америка
оригінального походження: невідомо
Сон-неспання ритм: активний день і ніч
середовище проживання: Напівпустелі, холодні степи, ліси
природні вороги: /
статева зрілість: з 2 - 3 років
шлюбний сезон: Січень - лютий
вагітність: 60 - 75 днів
розмір посліду: 1 - 10 дитинчат
соціальну поведінку: Зграйна тварина
Від вимирання: Ні
Подальші профілі тварин можна знайти в Енциклопедії.
Крім того, цікавим є порівняння вовка та собаки.

Цікаво про вовка

  • Всі відомі сьогодні породи собак походять від вовка. Одомашнення (приручення та розведення) почалося близько 80 000 років тому людьми.
  • Вовки живуть і полюють у зграях. У зграї тварини зв'язані здебільшого (батьки + діти). Статевозрілі вовки через деякий час залишають зграю, щоб знайти зграю на чужині.
  • Що стосується їжі, то вовки не вибагливі. Спектр здобичі залежить від відповідної появи в середовищі існування і тому сильно змінюється.
  • Нюх - як і у домашньої собаки, найкраще розвинене відчуття вовка.
  • За допомогою захисних заходів популяції вовків Центральної Європи постійно відновлюються. Наразі в Центральній Європі проживає близько 15 000 вовків.
  • Вовки уникають контакту з людьми.
  • Типовий вовчий вит має на меті позначити місцевість (акустично), посилити згуртованість власної зграї та вступити в контакт з іншими вовками. Зв'язку між повним місяцем і вовком не існує. Вовки, що вили на повний місяць, не могли бути науково підтверджені.
  • Вовки двічі на рік міняють шубу (літнє хутро = коротке, зимове хутро = довге). Що стосується кольору, то вовки мають значні кольорові варіації. Наприклад, полярний вовк є повністю білим, а це означає, що він оптимально адаптується до свого снігового середовища.
  • Щоб підтримувати масу тіла, вовк повинен щодня з'їдати 10% власної ваги. На 40 кг вовка потрібно 4 кг м’яса на день, а 1460 кг на рік.
  • Після закінчення терміну гестації у два місяці вовк народжує від 4 до 9 цуценят.